Casey, Sean

Instruktør og stormchaser fra Californien, der i en årrække har medvirket i Discovery-serien "Stormchaser". Han har også bygget to særlige køretøjet, TIV og TIV2, der kan modstå en EF3-tornado. Han er manden bag dokumentarfilmen "Tornado…

Chaser's itch

Det samme som chase fever.

Chase fever

Hvert forår begynder chasere at blive utålmodige og ivrige efter at komme ud at chase igen. Det kribler og krabler i hele kroppen for at komme af sted. Det kalder man chase fever.

Chaser convergence

Et udtryk, der dækker over, når mange chasere samles ét sted, f.eks. ved en lovende supercelle, eller når en lille by indvaderes af chasere. Det kan ofte være med til at forværre situationen.

CG-lyn

Cloud to ground. Sky til jord-lyn. Når de statiskelektriske udladninger sker mellem sky og jord.

CC-lyn

Cloud to cloud. Sky til sky-lyn. Når de statiskelektriske udladninger sker inde i skyen.

Cape

Convective Available Potential Energy. Et udtryk for, hvor meget energi der er til stede, for at luften kan stige til vejrs. Jo større cape, desto mere instabil luft og desto kraftigere tordenbyger.

Cap

Inversionslag af varm luft, der ligger som et låg i atmosfæren. Hvis det er stærkt, kan det hæmme tordenbygernes udvikling. Men hvis der i løbet af dagen i takt med solopvarmningen bliver slået hul, og den varme fugtige luft kan få kontakt…